Home  
  Vakantiehuisverhuur  
  Omgeving  
  Fotoalbum  
  Voorwaarden  
  Reserveren  
  Contact  
  Aktiviteiten  

      

 
Omgeving

In het middern van de provincie Värmland ligt Munkfors, een dorp aan de rivier de Klarälv. De omgeving wordt ook wel “klein Canada” genoemd, en dat is niet zo verwonderlijk met de oerbossen, de grote verscheidenheid aan meren en de ongerepte natuur.

Er is een grote verscheidenheid van in het wild levende dieren waarvan de eland (Älg) de bekendste is, maar je kunt er ook wolven, beren, lynxen, vossen, bevers, dassen en reeën tegenkomen.

Het weer is stabiel en Värmland heeft de meeste zonuren van Zweden. Het gebied heeft een landklimaat. Dus echte koude winters met veel sneeuw en warme droge zomers. Het aantal zonuren ligt ver boven dat van Nederland. De temperatuur ligt zomers tussen de 20 en 32 graden. De winters in Zweden kunnen behoorlijk streng zijn. Doordat de lucht in Zweden veel droger is en er vaak minder wind staat dan in Nederland, voelt het veel aangenamer. 's-Winters kun je er prima schaatsen, langlaufen en skiën, zonder wachttijden bij de liften.

Munkfors is een dorp, waar alle voorzieningen zijn, zoals supermarkten, een apotheek, banken en een postkantoor. In het centrum zijn er oa een VVV-kantoor en diverse restaurants.

Het levensonderhoud is in grote lijnen vergelijkbaar met Nederland. Sterke drank is er wel duur; liefhebbers kunnen dit beter meenemen. De woningen zijn door hun ligging een ideaal uitgangspunt voor leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld: Arvika, Filipstad, Hagfors, Karlstad, Karlskoga en Örebro.

 

 
    : print pagina : © Allround service Värmland.com     : naar boven :